Ungdom

Hvidovre Atletik & Motion

  • 25/06/2021
  • #HvidovreAM

Atletik
Atletik er en sportsgren der består af forskellige discipliner. Grundelementerne i atletik er spring, løb og kast og derfor træner vi på børne- og ungdomsholdene en masse af det. Der er rigtig mange discipliner indenfor atletikken og på holdene træner vi de discipliner der hører til aldersgruppen.

Info til nye medlemmer
I folderen herunder kan du læse nogle praktiske infomationer om klubben.

Øvelsesoversigt

Atletikken trænes aldersdifferentieret hvilket også har betydning for de enkelte øvelser, eks. vægten på en kugle og højde/afstand på hækkene. Herunder kan I hente DAF officielle oversigt.

 

Børneatletik (5-6, 7-9 år)

På det mindste hold, handler træningen først og fremmest om at have det sjovt. Her laver man alt muligt lige fra leg til længdespring og fokus for trænerne er, at få atletikken ind i legene. Derfor er der mange kaste-, løbe- og springlege, men en rolig leg er der også plads til. Det handler om at børnene har det sjovt, bliver motorisk stimuleret, får rørt sig og så småt får stiftet bekendtskab med atletikkens grunddiscipliner.

Ungdomsatletik (10-11 og 12-13 år)
Hos de ældre hold kommer der mere atletik ind i træningen og vi bestræber os på, at få trænet nogle af disciplinerne hver gang. Opvarmningen er altid løb og lidt leg, og derefter går vi i gang med øvelser. Vi træner de øvelser der har relevans for denne aldersgruppe, men ikke altid er øvelsen en atletikdisciplin. Det er vigtigt, at man i denne aldersgruppe begynder at træne børnenes koordination og styrke og derfor ser i os lave alt muligt lige fra gymnastik til at kaste med tennisbolde.

Junioratletik (fra ca. 14-18 år)
Hos juniorerne kommer der mere fokus på træningen og disciplinerne. Der trænes meget koordination, kondition og grundstyrke, så man bedre kan beherske disciplinerne. De fleste øvelser inden for atletikken kræver en del tekniske færdigheder, og derfor trænes der også en del teknik, så man senere er klar til senioratletik. Her begynder de fleste også så småt at få nogle favoritdiscipliner og have fokus på dem. Vi prøver så vidt muligt at tilfredsstille alle, så der vil ikke blive lavet de samme øvelser hver gang. Der skal også være plads til sjov og spas, så en leg i ny og næ laver vi også. 


Kontaktpersoner

Ida Regitze Krag
ungdom@hvidovre-atletik.dk
tel:+45 60 66 61 20